Singlkanoista Matej Beňuš bude meniť trénera, meno neprezradil

TA3 TASR
26.10.2016 14:48

Strieborný olympijský medailista Matej Beňuš vstúpi do nastávajúcej sezóny pod vedením nového trénera, hoci jeho meno zatiaľ verejnosti neprezradil. V uplynulom období sa singlkanoista venoval predovšetkým rodine, no čas si našiel aj na hokej, ktorým sa udržiava vo forme.

Singlkanoista Matej Beňuš bude meniť trénera, meno neprezradil
TASR/Michal Svítok

Menej tréningu

V uplynulej sezóne zažil Matej Beňuš dve rôzne výsledkové obdobia. Na úvodných pretekoch SP i kontinentálnom šampionáte v Liptovskom Mikuláši sa na pódium ešte neprebojoval, no po striebornej olympijskej jazde v Riu zaznamenal ďalší veľký úspech, keď vyhral pohárové preteky v pražskej Troji. Ročník napokon zakončil 8. miestom na finálovom podujatí SP v Tacene a v hodnotení seriálu skončil celkovo siedmy. Po sezóne sa naplno začal venovať rodine.

"Mal som aj veľa mediálnych povinností, menej tréningu. Snažil som sa tráviť čas s rodinou, ktorý som počas sezóny zameškal. Trénovať som v podstate neprestal, hoci po sezóne som si mohol dopriať viac hokeja. Teraz ho hrám štyri-päťkrát do týždňa. Športom sa udržiavam v kondícii, do zimnej prípravy nastúpim na začiatku novembra," konštatoval Beňuš.

V nej už nebude pokračovať pod vedením Juraja Minčíka, s ktorým v Riu oslávil strieborný úspech. "Situáciu ohľadom trénerskej zmeny už máme vyriešenú, ale ešte to nie je oficiálne. Isté je, že budem mať nového trénera, viac však zatiaľ neprezradím," dodal.

V Aucklande sa predstaví s Martikánom

Od konca sezóny sa slovenský singlkanoista posadil do lode len niekoľkokrát, väčšiu tréningovú záťaž v nej absolvuje až v druhej polovici novembra. Prijal totiž pozvánku od organizátorov pretekov na Novom Zélande, kde by sa mal predstaviť spoločne s Michalom Martikánom. Na novovytvorenom modernom kanáli v Aucklande strávi Beňuš 10-12 dní.

"Pozvali viacerých svetových pretekárov. Chcem si 'omrknúť' prostredie, pozrieť si zázemie, či sa tam nebude dať ísť trénovať prípadne aj na jar. Možno by sme tradičnú prípravu v Austrálii na úvod roka vymenili za Nový Zéland, prípadne to spojili. Beriem to ako skúsenosť v príprave na budúci rok," doplnil Beňuš.

Dvadsaťosemročný slalomár si v uplynulom období plnil otcovské povinnosti na plný úväzok. Viac voľného času využil na realizáciu v obľúbenom športe, no musel si dať pozor, aby nenabral nadbytočné množstvo svalovej hmoty, ktorá by ho v kanoe váhovo brzdila. "Snažím sa udržiavať si svoju váhu, no mám 196 cm, kilá naberám veľmi rýchlo. Našťastie som výrazne nepribral, z hokeja mi možno trošku narástli nohy či zadok, ale malo by to byť v pohode," dodal s úsmevom Beňuš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok