Prokurátor špeciálnej prokuratúry obžaloval dvoch bývalých ministrov

TA3 TASR
24.10.2016 14:41

V prípade „nástenkového tendra“ prokurátor podal obžalobu na päť osôb. Dvaja z nich boli ministrami Slovenskej národnej strany.

Machinácie a zneužívanie právomoci

Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 19. 10. 2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na päť osôb, a to Mariána J., Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K.," uviedla Tökölyová.

Na Janušeka podal prokurátor obžalobu za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom, v jednočinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Na Igora Štefanova, Radoslava Behúla, Tomáša Labaya a Zdenku Kudláčovú je už podaná obžaloba za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Tender nástenke chodby

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo.

Zmluvu na poskytovanie služieb v celkovej sume viac ako 97 miliónov eur podpísali na druhý deň po vyhodnotení súťaže. O kreslo vtedy prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany - Janušek a potom aj Štefanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok