Zmena rokovacieho poriadku obštrukcie nevyrieši, povedal Poliačik v TA3

TA3 TASR
23.10.2016 14:37

"Mňa urážalo aj za vás, keď vám kolega vysypal injekčné striekačky na hlavu," povedal Miroslav Číž zo Smeru-SD poslancovi Martinovi Poliačikovi (SaS). Podľa neho nebolo takéto správanie v poriadku. Poliačik Čížovi kontroval, že so správaním opozície to nie je také zlé, ako prezentuje. Čížovi však poďakoval za súcit.

Priestor pre vecné rokovanie

Opozícia sa nevie v parlamente správať, robí obštrukcie a v takejto atmosfére sa nedá pracovať. Povedal poslanec Miroslav Číž zo Smeru-SD v televíznej diskusii TA3 V politike. Nepáči sa mu, že opozícia vo svojom správaní nevidí problém. Novela rokovacieho poriadku to má podľa neho zmeniť.

Poslanci v parlamente o novele rokovacieho poriadku aktuálne diskutujú. Prioritou je podľa Číža vytvoriť v Národnej rade SR priestor pre vecné rokovanie, čo sa podľa neho v poslednom čase vytratilo. Obštrukcie opozície by mohli zmenou "rokováku" eliminovať, myslí si Číž.

Opozícii prekáža Dankov dvojaký meter

"Ste poslancom roky, v parlamentných laviciach ste sedeli s Jánom Slotom, bývalý predseda parlamentu Pavol Paška pravidelne kričal počas rokovania NR SR spoza rečníckeho pultu, vtedy bolo takéto správanie v poriadku?" pýtal sa Poliačik. Zmenou rokovacieho poriadku sa podľa opozičného poslanca nevyrieši situácia s obštrukciami. "Budú narastať a vecnosť diskusie poklesne," myslí si.

Poliačik zatiaľ nevedel povedať, či poslanci z SaS podporia iniciatívu hnutia OĽaNO-NOVA, ktoré je za možné odvolanie predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) v prípade, ak prejde navrhovaný "rokovák". Opozícii prekáža Dankov dvojaký meter na poslancov koalície a opozície. "Počkám si na rokovanie poslaneckých klubov," odpovedal Poliačik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok