TB strany SaS o údajných podvodoch s DPH

TA3
18.10.2016 11:56

Pozrite si tlačovú besedu strany SaS, ktorej predstavitelia tvrdia, že podvody s DPH sú operačným systémom strany Smer-SD.

Reakcia akcionárov J&T:

"Všetky prevody bytov v RIVER PARK-u a ostatných projektoch J&T boli v súlade so zákonom,  riadne zdanené, štát neprišiel ani o jediný cent a nemáme najmenší problém to kedykoľvek dokázať. Poslanci Galko a Rajtár chceli využiť silu značky J&T na svoje zviditeľnenie, ale len na základe toho, že poslanec Rajtár niečomu nerozumie, predsa nemôže vyslovovať hrubé obvinenia a hovoriť o prípade pre orgány činné v trestnom konaní. Takéto správanie členov zákonodarného zboru je predsa neprijateľné. Poškodzuje spoločnosť, akcionárov i zamestnancov a preto zvažujeme primeranú obranu našich práv."

Stanovisko Ministerstva financií SR

„Keď Iveta Radičová odvolávala vtedajšieho ministra Galka, mala na to vážny dôvod, bol podozrivý z odpočúvania novinárov. Minister financií je pripravený vyvodiť personálnu zodpovednosť vo svojom rezorte, ale IBA na základe relevantných dôkazov.

Finančná správa je autonómna inštitúcia, ktorá rozhoduje sama, čoho výsledkom je aj skutočnosť, že vo výbere daní dosahuje najlepšie výsledky od roku 2008. Ak majú páni poslanci nejaké podozrenia zo spáchania akéhokoľvek trestného činu, môžu kedykoľvek kontaktovať orgány činné v trestnom konaní, alebo dať podnet priamo na FR SR.“

Stanovisko Finančnej správy SR

„Finančná správa má najlepšie výsledky vo svojej histórii. Celkový výber daní v rokoch 2012 – 2015 je o 2,3 miliardy eur lepší, oproti očakávaniam. Každoročne tak vďaka aktívnemu boju proti daňovým podvodom prinesie občanom do spoločnej kasy o 300 miliónov Eur naviac na DPH. Jozef Rajtár zrejme z neznalosti procesu kontroly obvinil pracovníkov finančnej správy, že kryjú daňové podvody. Finančná správa má jasné pravidlá a analytické nástroje na kontrolu subjektov na DPH, čoho výsledkom je aj výrazný pokles podvodov na DPH. Od zavedenia KV DPH do praxe (január 2014) klesol  počet rizikových schém o 20% a počet rizikových transakcií o 25%. Za uplynulé štyri roky pracovníci daňových úradov vykonali viac ako 52 000 daňových kontrol, pričom nálezy predstavujú viac ako 2 miliardy eur. Finančná správa skúma všetky podnety indikujúce podvodné správanie subjektov a preto bude aj dnešné vyhlásenie vnímať ako podnet na prešetrenie daňového podvodu a bude sa ním zaoberať.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok