Personálu nemocnice, kde leží malý Charlie, sa vyhrážajú smrťou

TA3 TASR
23.7.2017 06:45

Personál londýnskej nemocnice, kde je hospitalizovaný smrteľne chorý chlapček Charlie Gard, dostáva anonymné listy a dokonca aj vyhrážky smrťou. Vo svojom vyhlásení o tom informovala Mary MacLeodová, riaditeľka londýnskej detskej nemocnice Great Ormond Street Hospital.

Personálu nemocnice, kde leží malý Charlie, sa vyhrážajú smrťou
SITA/AP

Trpí zriedkavým ochorením

Podľa agentúry riaditeľka DPA dodala, že obťažovaniu a vyhrážkam sú vystavení aj návštevníci, ktorí do nemocnice prichádzajú za chorými deťmi. Dôvodom je dôležité rozhodnutie, ktorého verdikt má padnúť budúci týždeň.

Britský súd by mal totiž rozhodnúť, či sa Charlie bude môcť podrobiť liečbe v USA. V Londýne ho tento týždeň vyšetril americký lekár Dr. Michio Hirano, špecializujúci sa na liečbu zriedkavých genetických ochorení.

britain-sick-baby-92899-fb901d18f9cb452a9dd5d1ed6754c2f8_0a000002-2989-b554.jpg

Experimentálna liečba

Americký lekár uviedol, že Charlieho zdravotný stav sa podstatne zlepšil, ak by v USA dostal špecializovanú liečbu. Londýnski špecialisti však rovnaký názor nezdieľajú. Tvrdia, že ide o experimentálnu liečbu, ktorá chlapčekovi nepomôže.

Charlie Gard sa narodil v auguste minulého roka s vážnym genetickým ochorením známym pod skratkou MDDS, čo je choroba na mitochondriálnej úrovni DNA. Chlapcovi spôsobuje slabosť svalov a poškodenie mozgu. Dýchať môže len s pomocou prístrojov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok