Podbrezová potvrdila formu, keď si doma poradila s Ružomberkom

TA3 TASR SITA
24.9.2016 21:08

V prvom polčase dominovali na ihrisku Podbrezovčania, ktorí si vytvorili viacero šancí. Najprv to skúšali z väčších vzdialeností Kochan, Podio a Vajda, no brankár Macík si s loptami viac – menej poradil. V päťke neuspel v šanci ani Bernadina, keď po jeho teči reflexívne zareagoval ružomberský gólman.

Domáci diváci sa mohli tešiť až v 31. minúte. Priamy kop zahrával z pravej strany Podio a po strieľanom centri na zadnú žrď skončila lopta v sieti. Hostia za celý polčas neohrozili Kuciaka, nevystrelili na bránku a prespali aj úvod druhého dejstva.

V 48. minúte Šafranko z pravej strany našiel v šestnástke voľného Kochana, ktorý mieril ideálne a zvýšil vedenie svojho tímu na 2:0. Až potom Liptáci trošku ožili, keď Kružliak poslal loptu do bočnej siete a Kolčák vystrelil tesne nad brvno. Ružomberskú snahu však schladila po priamom kope Podia pohotová hlavička Vajdu v šestnástke na 3:0.

Hostia v ďalšej časti hry pohrozili Ďubekom, no jeho nebezpečnú strelu Kuciak pokryl. Na opačnej strane štvrtý gól po koncovke Kuzmu na päťke zažehnal dobrým zákrokom Macík a následne po hlavičke Bernadinu mu pomohlo brvno. V 90. minúte sa hráčom spod Čebraťa napokon podarilo znížiť. Po rýchlej akcii z pravej strany sa presadil v šestnástke striedajúci Lačný.

Podbrezová je po sobote naďalej druhá, no pred tretím Ružomberkom už má náskok piatich bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok