Akreditačná komisia odporučila zrušiť akreditáciu pre Čistý deň

TASR
14.9.2016 17:46

Akreditačná komisia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR po svojom zasadnutí odporučila rezortu práce zrušiť akreditáciu resocializačnému stredisku Čistý deň, n.o., Galanta. Informovala o tom Barbora Petrová z tlačového odboru ministerstva.

Akreditačná komisia odporučila zrušiť akreditáciu pre Čistý deň
SITA/Martin Havran

Kontroly v ústave

V galantskom zariadení sa už začala hĺbková kontrola. Skupina kontrolórov pozostáva z pracovníkov ministerstva a ústredia práce či zástupcov Slovenskej komory sociálnych pracovníkov. Zisťujú, či je centrum spôsobilé vykonávať resocializačný program. Svoju prácu skupina koordinuje s Generálnou prokuratúrou. Priebežne nechce o výsledkoch kontroly informovať, urobí tak až po jej ukončení.

Dianie v zariadení preveruje aj šesťčlenný vyšetrovací tím. Bude sa zaoberať informáciami na blogu poslankyne Blahovej, jej tvrdenia budú predmetom vyšetrovania a v rámci tímu budú otvárať samostatné trestné stíhania.

Uplynulý víkend vypočúvala polícia aj matku Natálie, ktorá mala mať ako maloletá styk so zamestnancom centra. Prieskum v centre avizovala aj detská ombudsmanka Viera Tomanová.

Zákon o ochrane a kuratele

Akreditačná komisia MPSVR sa odvoláva na zákon o sociálnoprávnej ochrane a kuratele: Ministerstvo zruší akreditáciu ak je akreditovaným subjektom, jeho štatutárnymi zástupcami, zodpovednou osobou alebo inými zamestnancami alebo spôsobom činnosti, spôsobom vykonávania opatrenia, metódy, techniky a postupu, na ktoré bola udelená akreditácia, ohrozený život a zdravie dieťaťa, jeho priaznivý psychický, fyzický a sociálny vývin alebo môže byť ohrozený život a zdravie dieťaťa alebo jeho priaznivý psychický, fyzický vývin a sociálny vývin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok