Poslanca ĽSNS za výroky o Hitlerovi a Chazaroch stíhať nebudú

TA3 TASR SITA
7.9.2016 14:52

O histórii, Židoch aj vodcovi Tretej ríše Adolfovi Hitlerovi vraj učia samé klamstvá. Poslanca kotlebovcov Milana Mazureka však za jeho kontroverzné výroky v tejto oblasti stíhať napokon nebudú. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská rozhodnutiu polície a prokuratúry nerozumie.

Poslanca ĽSNS za výroky o Hitlerovi a Chazaroch stíhať nebudú
SITA

GP nenašla žiadne dôvody

Poslanca za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko Milana Mazureka nebudú stíhať za popieranie holokaustu. Generálna prokuratúra SR uviedla, že preskúmala spisový materiál v trestnej veci Milana Mazureka a nezistila dôvod na prijatie zákonného opatrenia vo vzťahu k podriadeným prokurátorom. Konať začala vo veci na základe medializovaných informácií.

Mazurek mal podľa portálu Aktuality na sociálnej sieti uviesť - "História je úplne prekrútená víťazmi a Chazarmi. Neobhajujem žiadny režim, ale o Tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šesť miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá."

Stíhanie poslanca údajne najskôr odmietla prešovská polícia a následne po preskúmaní spisu s postupom polície súhlasili prešovská i Generálna prokuratúra. Polícia podľa Denníka N tvrdí, že poslanec svojím výrokom na sociálnej sieti nespáchal trestný čin popierania holokaustu.

Rozhodnutie polície nechápe Žitňanská

Rozhodnutiu polície a prokuratúry nestíhať poslanca Milana Mazureka za popieranie holokaustu nerozumie ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). Povedala to novinárom s tým, že je jej z toho smutno.

"Nedokážem tomu rozumieť. Som presvedčená, že skutkovú podstatu trestného činu, ktorá vyjadruje toto konanie, máme v právnej úprave. Nerozumiem, nechápem. To je už fáza, keď to nie je o právnej úprave, ale o tom, akým spôsobom dokáže s touto právnou úpravou pracovať polícia, prokuratúra a v konečnom dôsledku súdy," dodala Žitňanská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok