Havaj sa pripravuje na hurikán, USA zasiahne silná búrka

TA3 ČTK
1.9.2016 08:40

Tropická búrka Madeline, ktorá sa priblížila k Havajským ostrovom, nezasiahla pevninu plnou silou. Rýchlosť vetra bola približne 113 kilometrov za hodinu. Búrka a silný dážď sa ale prehnal len okrajom južného ostrova. Cez víkend by Havaj mal zasiahnuť iný hurikán, Lester.

Cez víkend by Havaj mal zasiahnuť iný hurikán, Lester. K pobrežiu Floridy sa tiež blíži tropická búrka Hermine, ktorá by mala zosilniť, napísala agentúra Reuters. Búrku Hermine teraz sprevádzajú vetry s rýchlosťou 75 kilometrov za hodinu. Búrka by mala zasiahnuť aj oblasť Mexického zálivu, kde už ropné a plynárenské firmy stiahli svojich zamestnancov z desiatich ťažobných zariadení na mori.

Búrku majú sprevádzať silné dažde a Národné hurikánové centrum v Miami varovalo pred životu ohrozujúcimi záplavami. Mnohé školy pozdĺž pobrežia Mexického zálivu zrušili mimoškolské aktivity a nariadili študentom, aby zostali doma.

Na ostrovy mieri americký prezident Barack Obama. Svoj rodný štát navštívi pri príležitosti rozšírenia morskej rezervácie Papahanaumokuakea. Biely dom vývoj počasia sleduje, neočakáva sa však zmenu programu.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok