Babač získal na majstrovstvách sveta bronz v skife ľahkých váh

TA3 SITA
30.8.2016 23:02

Slovenský reprezentant Lukáš Babač získal bronzovú medailu v mužskom skife ľahkých váh na majstrovstvách sveta vo veslovaní v neolympijských disciplínach seniorov v holandskom Rotterdame (zároveň sa koná aj šampionát do 23 rokov a juniorov).

Úradujúci majstrer Európy v tejto disciplíne dosiahol čas 7:38,89 min, za víťazom Paulom O´Donovanom z Írska zaostal o vyše 6 sekúnd. Striebro si vybojoval maďarský pretekár Péter Galambos.

Babač nezavŕšil svoje účinkovanie v Rotterdame štvrtou víťaznou jazdou. V rozjazde, štvrťfinále i semifinále nenašiel premožiteľa, ale v sobotňajšom A-finále, v ktorom sa rozhodovalo o umiestnení na 1. - 6. mieste, boli rýchlejší dvaja súperi. Tridsaťjedenročný Piešťanec v úvode okupoval zadné priečky. Po 500 m bol piaty, po polovici dvojkilometrovej trate štvrtý, ale potom zaútočil a na medzičase na 1500 m už bol tretí. Medailovú pozíciu si už udržal, hoci ho predstihol skvele finišujúci Galambos, ale zároveň sa dostal pred Slovinca Rajka Hrvata, ktorému evidentne došli v závere sily.

"Preteky v týchto podmienkach si naozaj užívam. Je to moja obľúbená disciplína. Na trati dnes panovali drsné podmienky, bolo dosť horúco. Mal som pomalý začiatok, ale na poslednom úseku som dal do toho všetko, aby som zabojoval o medailu," vyhlásil tesne po pretekoch člen VK Sĺňava Piešťany Lukáš Babač, pre ktorého je to druhá medaila zo skifu ĽV na svetovom šampionáte po striebre z novozélandského Karapira 2010.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok