AS Trenčín opúšťajú opory, Nigérijčania smerujú do Belgicka

TA3 SITA
30.8.2016 22:53

Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín prišiel o ďalšie kľúčové postavy mužstva, zhodne z Nigérie. Do najvyššej belgickej súťaže zamierili Ibrahim Rabiu a Kingsley Madu.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar Rabiu bude pokračovať vo svojej kariére v poprednom belgickom klube KAA Gent. Web KAA pripomenul, že z Trenčína nedávno získal aj Rabiovho krajana Mosesa Simona (v januári 2015). Rabiu podpísal s vedením klubu z Gentu trojročný kontrakt. Prešiel aj Sportingom Lisabon, Celticom Glasgow či PSV Eindhoven. Prestížny magazín World Soccer ho v roku 2007 zaradil do elitnej päťdesiatky nádejných talentov vedno s Garethom Balom, Sergiom Agüerom, Ángelom Di Maríom či Karimom Benzemom.

Dvadsaťročný ľavý obranca Kingsley Madu sa na tri roky upísal SV Zulte Waregem. Na nedávnych OH 2016 získal ako hráč nigérijského olympijského výberu bronzovú medailu.

Trenčín počas letného prestupového obdobia už opustili Matúš Bero (Trabzonspor), Gino van Kessel (Slavia Praha), Ryan Koolwijk (Excelsior Rotterdam), Mitchell Schet, Milan Rundič (obaja Slovan Bratislava), Dávid Guba (Termalica Bruk-Bet Nieciecza) či Jakub Holúbek (MŠK Žilina).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok