Trolejbus mal ťažkú haváriu, predná časť zostala vo vzduchu

TA3 TASR ČTK
30.8.2016 14:53

Päť ťažko zranených si vyžiadala nehoda trolejbusu, ku ktorej došlo v českých Otrokoviciach, neďaleko mesta Zlín.

Trolejbus mal ťažkú haváriu, predná časť zostala vo vzduchu
ČTK

Letecký prevoz do nemocnicie

Celkový počet zranených je približne desať. Dopravu na frekventovanej ceste zastavili. "Jedna žena bola letecky transportovaná do olomouckej fakultnej nemocnice, dvaja ľudia boli sanitkou prevezení na oddelenie urgentného príjmu do nemocnice v Uherskom Hradišti a dvaja na ARO Krajskej nemocnice T. Baťu v Zlíne," uviedol k vážne zraneným hovorca krajskej záchrannej služby Petr Olšan.

Podľa neho ľudia utrpeli zranenia hlavy, chrbtice aj ďalšie mnohopočetné poranenia, u niektorých aj ohrozujúce život. Zranenie ďalších osôb sú stredne ťažké a ľahké.

Alkohol sa u vodiča nezistil

V trolejbuse cestovalo asi 20 ľudí. Stroj narazil do stĺpa trakčného vedenia a vyšiel po ňom hore. "Predná časť trolejbusu tak zostala vo vzduchu," uviedol Netopil. Podľa Kozumplíkovej dychová skúška nepreukázala, že by vodič trolejbusu pil alkohol. Príčina nehody zatiaľ známa nie je, polícia ju vyšetruje.

Trolejbus patrí Dopravnej spoločnosti Zlín - Otrokovice, ktorá v Zlíne a okolí zabezpečuje MHD. Podľa hovorcu dopravcu Vojtecha Cekota sa nehoda stala o 11:15 v časti Otrokovíc Kvítkovice. "Do stĺpa narazil kĺbový trolejbus idúci na linke číslo 2 do Otrokovíc," povedal Cekota. Podľa neho je poškodené vedenie, podnik tak nasadil vozidlá s dieselagregátmi.

Vodič bol po nehode v šoku, odviezli ho do nemocnice. Podľa hovorcu ide o dlhoročného zamestnanca podniku. Prvotný odhad škody je 250.000 korún.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok