Diaľnica D1 do Košíc sa podľa Érseka v tomto volebnom období nestihne

TASR
30.8.2016 00:36

Diaľnica D1 medzi Bratislavou a Košicami sa do konca tohto volebného obdobia nedobuduje. Po dnešnom stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom to uviedol štátny tajomník rezortu dopravy Arpád Érsek (Most-Híd), ktorý by sa mal stať novým ministrom dopravy.

Diaľnica D1 do Košíc sa podľa Érseka v tomto volebnom období nestihne
SITA/Ľudovít Vaniher

Dátum, kedy by sa mala spojnica dvoch najväčších miest na Slovensku dokončiť, Érsek zatiaľ povedať nechcel. Najprv sa chce detailne pozrieť na problematický úsek diaľnice Turany – Hubová. Za svoju hlavnú úlohu na ministerstve považuje pritom budúci minister predovšetkým začať prípravu projektovej dokumentácie na tých cestách, ktoré sú dôležité, a to na celom Slovensku.

"Nerobme veľké megalomanské projekty, ale projektujme, aby sme mohli eventuálne začať výstavbu po našom volebnom období alebo vtedy, keď na nich vieme nejakým spôsobom zabezpečiť finančné zázemie," konštatoval Érsek. "Musíme sa pohnúť z miesta. Toto bude mojou hlavnou úlohou," zdôraznil.

Érseka predstavil prezidentovi ako kandidáta na ministra dopravy predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Prezidenta zaujímalo, aké má predstavy o svojom pôsobení na tomto poste. "Mal odborné otázky, ktoré sme sa mu snažili vysvetliť. Myslím si, že bol spokojný s našimi odpoveďami," dodal Érsek. Výmena ministra dopravy by pritom mala podľa Bugára prebehnúť tento týždeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok