Siedmu etapu Vuelty ovládol Van Genechten, Contador spadol

TA3 TASR
26.8.2016 19:48

Belgičan Jonas Van Genechten vyhral piatkovú 7. etapu 71. ročníka cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá merala 158,5 km a viedla z Macedy do strediska Puebla de Sanabria.

Siedmu etapu Vuelty ovládol Van Genechten, Contador spadol
twitter.com/Arab_News

Jazdec tímu IAM Cycling triumfoval v záverečnom finiši, keď prešpurtoval favorizovaných súperov Taliana Danieleho Bennatiho i Španiela Alejandra Valverdeho. Na víťazstvo útočil aj ďalší domáci ašpirant na celkový triumf Alberto Contador, ale tesne pred cieľom spadol a utrpel odreniny na ľavej strane tela.

"Je to skvelé víťazstvo, asi najväčšie v mojej kariére. Každý chce uspieť na pretekoch Grand Tour a mne sa to podarilo. Som skutočne veľmi šťastný. Tohtoročná Vuelta je veľmi náročná a preto ma dnešné víťazstvo teší dvojnásobne," povedal Van Genechten v cieli do kamery Eurosportu.

Červený dres pre vedúceho pretekára si udržal Kolumbijčan Darwin Atapuma. Trojnásobný víťaz Tour de France Chris Froome je stále na treťom mieste a má reaálnu šancu na zisk double. Vo Francúzsku a Španielsku sa z vavrínov naposledy tešil v roku 1978 legendárny Bernhard Hinault.

7. etapa - výsledky:
1. Jonas Van Genechten (Belg./IAM Cycling) 3:55:44 h, 2. Daniele Bennati (Tal./Tinkoff), 3. Alejandro Valverde (Šp./Movistar), 4. Philippe Gilbert (Belg./BMC Racing), 5. Kevin Reza (Fr./FDJ), 6. Gediminas Bagdonas (Litva/Ag2r-La Mondiale), 7. Gianni Meersman (Belg./Etixx-QuickStep), 8. Kristian Sbaragli (Tal./Dimension Data), 9. Romain Hardy (Fr./Cofidis), 10. Tosh Van der Sande (Belg./Lotto Soudal) - všetci čas ako víťaz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok