Najviac dôvery má Bugár, Procházka v nedôveryhodnosti predbehol Kotlebu

TA3 TASR
1.8.2016 12:51

Najviac dôveryhodným predsedom z parlamentných politických strán je Béla Bugár z Mosta-Híd, najmenej Radoslav Procházka zo Siete. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO.

Bugárovi dôveruje 52 percent opýtaných. Nasleduje predseda SNS Andrej Danko s 50 percentami a predseda Smeru-SD Robert Fico s 43 percentami. Richard Sulík zo SaS má dôveru 35 percent opýtaných, Igorovi Matovičovi z OĽaNO-NOVA verí 27 percent respondentov a Borisovi Kollárovi zo Sme rodina 22 percent. Marian Kotleba zo strany Ľudová strana Naše Slovensko má dôveru 20 percent opýtaných. Radoslavovi Procházkovi zo #Siete verí 14 percent opýtaných.

Procházka skončil v prieskume ako najviac nedôveryhodný politik. Neverí mu 77 percent respondentov. Kotlebovi nedôveruje 75 percent ľudí, Kollárovi nedôveruje 72 percent a Matovičovi 67 percent. Nasleduje Sulík so 60 percentami, Fico s 54 percentami, Bugár so 45 percentami a Danko s 38 percentami.

Otázka na respondentov znela: "Prečítam vám mená niektorých politikov, a vy, prosím, pri každom z nich povedzte, čije daný politik pre vás dôveryhodný alebo nie. Odpovedajte podľa štvorstupňovej škály". Prieskum realizovala agentúra AKO od 22. do 28. júla 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok