Trnava skórovala a neinkasovala, vo Viedni zvíťazila o gól

TA3 SITA TASR
28.7.2016 21:21

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v úvodnom stretnutí tretieho predkola Európskej ligy UEFA na pôde Austrie Viedeň najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól večerného zápasu na Štadióne Ernsta Happela v rakúskej metropole strelil útočník Robert Tambe.

Trnava skórovala a neinkasovala, vo Viedni zvíťazila o gól
SITA/Ivan Kopčáni

Na Štadióne Ernsta Happela mal prevahu najskôr domáci tím, Trnavčania však čoskoro vyrovnali hru a šance na otvorenie skóre mali obe mužstvá. V súboji s brankármi však v úvodnej štyridsaťpäťminútovke neuspeli "spartakovci" Ivan Schranz a Robert Ndip Tambe a na druhej strane ani Olarenwaju Kayode s Petarom Filipovičom.

Skvelými zákrokmi sa blysol gólman "andelov" Adam Jakubech. Približne pätnásť sekúnd po začiatku druhého polčasu Trnavčania udreli po rýchlej akcii - Schranz z pravej strany poslal center do šestnástky, kde sa presadil nepokrytý Tambe - 1:0.

Zaskočení hráči Austrie sa usilovali o vyrovnanie, ale hostia pozorne bránili a nepúšťali ich do príležitostí. Jednou solídnou pohrdol Kayode päť minút pred koncom, opäť ho vychytal Jakubech. Zverenci Miroslava Karhana vytrvali až do konca a domov pocestujú s cenným triumfom. Pred budúcotýždňovou odvetou v trnavskej City Arene sú tak Trnavčania vo výhodnejšej pozícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok