Poľana bodovala v Hollywoode

TA3
4.7.2016 10:09

Dokumentárny film Poľana, autorskej dvojice Ivan Kršiak a Ľubomír Viluda získal na Los Angeles Independent Film Festival Awards cenu za najlepší krátky, zahraničný dokumentárny film.

Poľana bodovala v Hollywoode
Youtube/pastierskyfilm

Krátkometrážny dokumentárny film si svoju medzinárodnú  premiéru odkrútil tohto roku v marci na svetom kongrese biosferických rezervácií UNESCO v Lime.  Tajomné zákutia, skalné monumenty - mohutné zvyšky dávnej sopečnej činnosti, lesy a pralesy, polianky – horské lúky, pasienky a človek – mozole, pot, ale i úprimná radosť a najmä hrdosť tých, čo na tomto pôvabnom kúsku zeme žijú.

To je Poľana – napriek tomu, že je známa, po stáročia si zachovala svoju intimitu. A práve cieľom dokumentu bolo plasticky zachytiť  jedinečnosť Biosferickej rezervácie Poľana, ktorá môže slúžiť ako príklad trvalo udržateľného života, prijateľnej rovnováhy a vzájomného vzťahu človeka s prírodným prostredím.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov a ocenenie najlepších filmov sa uskutoční v nedeľu 10. júla v v Charlie Chaplin Theatre v Hollywoode. Pre autorský tandem Viluda-Kršiak to nie je prvé ocenenie z amerického kontinentu, keďže už v minulosti získali Gold Remi Award na 40. ročníku medzinárodného filmového festivalu Worldfest v Houstone Gold Remi awards za film Na hrane a Special Director’s Mention Award  na Mountain Film Festival v Chicagu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok