Diaľnica pohltila auto, v prepadlisku zahynuli dvaja ľudia

TA3 SITA
13.7.2017 06:46

V Mexiku zahynuli otec a syn po tom, ako sa v stredu ráno pod ich autom prepadla diaľnica. Záchranári sa k vozidlu prevrátenému na streche a pokrytému suťou na dne diery dostali až popoludní, po vyše ôsmich hodinách práce na uzavretej ceste.

Diaľnica pohltila auto, v prepadlisku zahynuli dvaja ľudia
SITA/AP

Diera sa na diaľnici objavila zhruba okolo 6:00 miestneho času a podľa Gerarda Ruiza Esparzu z federálneho dopravného úradu ju zrejme spôsobila erózia kanála, ktorý sa nachádza viac ako 15 metrov pod diaľnicou. Podľa predbežnej analýzy sú príčinou silné dažde, ktoré v uplynulých troch dňoch spôsobili, že potok pri diaľnici zosilnel a zablokoval kanál odpadkami, čo prispelo k erózii.

Úrad v stanovisku uviedol, že diaľnicu síce nedávno rozširovali, no stavba podľa predpokladov nemala ovplyvniť existujúci kanál. Esparza tiež neskôr prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter napísal, že situáciu preveria a určia, kto nesie zodpovednosť.

Diaľnica México-Cuernavaca je hlavnou spojnicou medzi hlavným mestom a prímorským Acapulcom. Zatiaľ nie je známe kedy ju znovu otvoria.

mexico2_0a000002-faf9-5192.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok