Štiavničania sa dočkajú, rezort schválil rýchlu zdravotnú pomoc

TA3 TASR
9.6.2016 10:29

Rýchla lekárska pomoc bude v Banskej Štiavnici k dispozícii už počas letných prázdnin. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Stanislava Pondelová potvrdila, že záchranka s lekárom bude pacientom v Banskej Štiavnici a okolí slúžiť už od 1. júla.

Štiavničania sa dočkajú, rezort schválil rýchlu zdravotnú pomoc
TASR

"Bratislavská záchranná zdravotná služba sa obrátila na Ministerstvo zdravotníctva so žiadosťou o zmenu termínu v povolení prevádzkovať RLP od 1. júla 2016. MZ SR tejto žiadosti vyhovelo," podotkla Pondelová.     

Opätovné obnovenie víta aj miestna samospráva. "Teší nás, že MZ SR akceptovalo našu žiadosť o zriadenie rýchlej zdravotnej služby s lekárom v skoršom termíne, tak ako nám to deklarovali pri počiatočných rozhovoroch na ministerstve," podotkla v tejto súvislosti primátorka Nadežda Babiaková s tým, že okrem RLP pribudne v Banskej Štiavnici čoskoro aj lekárska služba prvej pomoci.     

Pôvodne mala záchranka s lekárom jazdiť v regióne až od začiatku septembra, čo sa však miestnym nepáčilo a preto začali spisovať petíciu, pod ktorú sa podpísali takmer tri tisícky ľudí. V meste sú totiž momentálne iba dve záchranky bez lekára (rýchla zdravotnícka pomoc). Takisto tu chýba urgentná lekárska starostlivosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok