Slováci v príprave na ME zdolali Gruzíncov

SITA
27.5.2016 21:01

Slovenskí futbaloví reprezentanti dosiahli prvé víťazstvo v kalendárnom roku 2016. V piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v rakúskom Welse zvíťazili zverenci Jána Kozáka nad gruzínskym národným mužstvom 3:1.

Slováci v príprave na ME zdolali Gruzíncov
SITA/Marko Erd

Zmeráme si sili aj s Nemeckom

Slováci absolvovali tretí medzištátny súboj v tomto roku, pripravujú sa na majstrovstvá Európy vo Francúzsku. V nedeľu si Slováci zmerajú sily s úradujúcimi majstrami sveta Nemcami, vzájomný duel je na programe o 17.45 h v Augsburgu. O deň neskôr, v pondelok 30. 5., zverejní Ján Kozák záverečnú 23-člennú nomináciu SR na ME 2016.

"Výsledkovo super, herne - prvý polčas v poriadku, druhý slabší. Už pred zápasom som rozmýšľal, ako naložiť aj s duelom proti Nemecku, tam dostanú príležitosť iní chlapci. Celkovo som však chcel dať šancu všetkým a tiež v dlhšom časovom úseku. Nechcem teraz hodnotiť jednotlivcov, futbal je kolektívna hra. Všetci, ktorí boli na ihrisku, podali dobré výkony, aj keď niekomu sa darilo viac a niekomu menej," povedal po dueli s Gruzínskom Kozák, ktorý nechal odpočívať Mareka Hamšíka, Martina Škrtela, Jána Ďuricu, Juraja Kucku a aj Vladimíra Weissa mladšieho.

Zreľák: Psychicky som bol dobre nastavený

Súboj dvoch slovenských kormidelníkov - Kozáka a jeho protivníka Vladimíra Weissa staršieho - bol zároveň prvým stretnutím Slovenska a Gruzínska na úrovni reprezentačných A-mužstiev. "Bol to zlý zápas z našej strany. Slováci nás prevýšili fyzicky, boli organizovanejší, najmä v prvej časti. Cez prestávku som vystriedal hráčov, bola tam agresivita, ale dostali sme lacné góly. Tretí presný zásah Slovákov by som nazval smiešnym, teda z našej strany. Chýbali nám štyria kľúčoví hráči, hodinu pred zápasom som musel meniť zostavu, ale to nie je výhovorka. Slováci boli aj s týmto tímom lepší, futbalovejší a kondične dobre pripravení," uviedol bývalý kormidelník SR Weiss.

Dva góly Slovákov strelil Adam Nemec, tretí pridal Adam Zreľák. Gruzínci až následne skorigovali nepriaznivý stav presným zásahom Keniu. "Nemyslím si, že by som si dvoma gólmi vybojoval miesto do Francúzska. Samozrejme, je to dobrá vizitka, ale je to na trénerovi. Dnes sa podarilo, že moje góly pomohli mužstvu k víťazstvu, to je dôležité," vyhlásil útočník Tilburgu Nemec. K jeho slovám sa pridal zakončovateľ bratislavského Slovana Zreľák: "Psychicky som bol dobre nastavený. Vedel som, že pôjdem do tohto zápasu. Samozrejme, že ma teší môj premiérový gól v najcennejšom drese."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok