Cibulková postúpila do 3. kola dvojhry, čaká ju Suarezová Navarrová

TASR SITA
26.5.2016 17:11

Tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata druhá zvíťazila nad Chorvátkou Anou Konjuhovou v stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži. Bol to premiérový vzájomný duel 27-ročnej Bratislavčanky s 18-ročnou 76. ženou renkingu WTA.

Cibulková postúpila do 3. kola dvojhry, čaká ju Suarezová Navarrová
SITA/AP

Cibulková si výhru vydrela

Cibulková je siedmy raz v kariére medzi najlepšími 32 vo francúzskej metropole. Už má istotu prémie 102 000 eur brutto a 130 bodov do svetového rebríčka. V tento deň sa na rovnakom kurte ešte predstaví v 1. kole štvorhry po boku Belgičanky Kirsten Flipkensovej proti domácej dvojici Myrtille Georgesová, Alizé Limová.

"Teším sa, že som v 3. kole, je to super. Dnes to bol veľmi ťažký zápas. Naozaj som to vydrela. Konjuhová je presne typom tenistky, proti ktorým sa mi nehrá dobre. Chodila do toho, neumožňovala mi rozvinúť moju hru. Vtedy sa často dostávam do paniky. Začala som výborne, ale potom som pokazila pár lôpt, znervóznala som a Chorvátka to priebežne využila. Poskytla som súperke priestor a ona sa toho chytila. V druhom sete som sa s ňou chcela pretláčať namiesto toho, aby som hrala dĺžku. Presne to som robila v treťom sete a bolo to ono," povedala Cibulková pre RTVS.

Slovenka si pred rozhodujúcou časťou zašla na toaletu: "Bolo to taktické. Potrebovala som trošku odísť z dvorca, zrovnať si to v hlave a koncentrovať sa na to, čo mám robiť, namiesto zaťažovania sa tým zlým. Premáhali ma negatívne úvahy, že sa mi nehrá dobre, veľa gemov som sa v tom dusila. Vrátila som sa s čistou mysľou a tretí set som výborne zvládla. V úvode zápasu aj ku koncu som kvalitne returnovala, počínala som si agresívne, bola som aktívne na nohách."

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 3:6, 6:0

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Konjuhovou, keď trikrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Chorvátka v ďalších minútach striasla zo seba nervozitu, znížila na 4:5, no koncovka patrila Cibulkovej, ktorá pri servise Konjuhovej premenila v poradí deviaty setbal.

Na začiatku druhého dejstva sa Konjuhová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cibulková síce vyrovnala na 2:2, no potom dvakrát stratila podania a Konjuhová si vynútila tretí set. Pred jeho začiatkom sa Cibulková dokázala dobre skoncentrovať, našla správny herný rytmus a súperke uštedrila "kanára". Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Paríži už istú prémiu 102.000 eur pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok