Sagan nemal možnosť brániť sa, tvrdí jeho tím. Arbitrážny súd odpovedal

6.7.2017 17:02

V tíme Bora-Hansgrohe sa nezmierili s vylúčením Petra Sagana z cyklistickej Tour de France. Nemecké družstvo v zastúpení svojich poradcov Rainera Cherkeha a Mauricae Courvoisiera podalo sťažnosť či odvolanie na Športový arbitrážny súd a žiadalo pozastavenie rozhodnutia rozhodcovskej komisie o diskvalifikácii slovenského cyklistu.

Sagan nemal možnosť brániť sa, tvrdí jeho tím. Arbitrážny súd odpovedal
SITA/AP

Sagan zostal vo svojej dráhe

"Chceli by sme ešte raz verejne zopakovať svoje stanovisko, že Peter Sagan nespôsobil a už vôbec nie úmyselne pád Marka Cavendisha v posledných 200 m štvrtej etapy Tour de France 4. júla 2017. Peter Sagan zostal vo svojej jazdnej dráhe a nemohol vidieť Marka Cavendisha prichádzajúceho sprava," píše sa v správe nemeckého tímu.

Bora-Hansgrohe apeluje na pravidlo UCI podľa ktorého majú rozhodcovia povinnosť vypočuť si názor pretekára pred prijatím akéhokoľvek disciplinárneho rozhodnutia o jeho potrestaní, inými slovami: "Rozhodcovský panel môže celú záležitosť posúdiť len vtedy keď má poškodená strana možnosť brániť sa. Peter Sagan však túto možnosť od rozhodcov nedostal," uvádza sa v tlačovej správe Bora-Hansgrohe. Tá zároveň dodáva, že v prípade kladného rozhodnutia CAS bude Peter Sagan pripravený opäť sa zapojiť do Tour de France a pokúsiť sa o ďalšie úspechy vo farbách Bora-Hansgrohe.

Protestujú s bicyklom

Športový arbitrážny súd však vo štvrtok popoludní zamietol naliehavú žiadosť nemeckého cyklistického tímu Bora-Hansgrohe a Peter Sagan sa tak definitívne nevráti do pelotónu na Tour de France 2017.

Na znak protestu proti rozhodnutiu pretekárskej jury nemecká stajňa pred štartom stredajšej i štvrtkovej etapy umiestnila pred tímový autobus spolu so strojmi ostatných jazdcov, ktorí v pretekoch pokračujú, aj Saganov bicykel značky Specialized. Ten by mal byť pred autobusom až do konca tour. Mladší z bratskej dvojice Saganovcov už v dejisku pretekov nie je, v stredu odcestoval do svojho bydliska v Monaku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok