Švédske víťazstvo zachránil v predĺžení Nyquist

SITA
6.5.2016 18:29

Hokejisti Švédska víťazne vstúpili do 80. majstrovstiev sveta v Rusku, keď v Moskve zdolali Lotyšov 2:1 po predĺžení.

Švédske víťazstvo zachránil v predĺžení Nyquist
SITA/AP

O osude vyrovnaného stretnutia rozhodol gól Gustava Nyquista v piatej minúte predlženia. Útočník Detroitu vypichol puk jednému z obrancov Lotyšska, vymenil si ho s Alexandrom Wennbergom a sám zoči-voči gólmanovi súpera skóroval. Lotyši napriek tomu prekvapujúco na úvod MS 2016 vybojovali bod.

Švédi v moskovskom Ice Palace z prvej väčšej šance skórovali, keď v 3. kole Jimmie Ericsson z otočky strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre. Lotyši mohli vyrovnať o desať minút neskôr. Obranca Oskars Cibulskis po odraznej strele Mikelisa Redlihsa pálil len do pripraveného brankára Švédov Jacoba Markströma.

V 18. min Markström zasahoval po ďalšej strele Redlihsa. V polovici zápasu mohlo byť 2:0, ale Elvis Merzlikinš v bránke Lotyšov sa vytiahol proti strele Linusa Klasena. Lotyši naďalej držali krok s favorizovanými Švédmi a v 53. min sa dočkali vyrovnania. Obranca Sotnieks presilovkovým gólom od modrej čiary si vynútil predĺženie. V ňom predsa len slávil víťazstvo
švédsky

A-skupina (Moskva):

Švédsko
- Lotyšsko 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 3. Ericsson (Backlund, Fransson), 65. Nyquist (Wennberg) - 53. Sotnieks (Redlihs, Džeriňš)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fonselius (Fín.), Sidorenko (Biel.) - McIntyre, Otmachov (Rus.).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok