Na súd s Mojsejovou neprišli svedkovia, jediného museli predviesť

SITA
2.5.2016 11:23

Spolu osem predvolaných svedkov sa nedostavilo na pojednávanie s mediálne známou košickou podnikateľkou Eleonórou Mojsejovou. Senát Okresného súdu Bratislava I tak vypočul len jedného, ktorého na pojednávanie predviedli policajti.

Na súd s Mojsejovou neprišli svedkovia, jediného museli predviesť
TASR/František Iván

Nevedel si spomenúť

Svedok podľa vlastných slov v roku 2007 zabezpečoval z Českej republiky dovoz tlačiarenského stroja. Ako však povedal, nepamätá si, pre koho konkrétne mal stroj zabezpečiť.

"Mal som byť prostredníkom, mal som to robiť za províziu, ale nakoniec ma obišli,"
povedal s tým, že ďalej sa už celou vecou nezaoberal. Ako dodal, Eleonóru Mojsejovú pozná len z médií, ostatných obžalovaných v prípade nepozná vôbec.

Mali nafingovať kúpu stroja

Mediálne známa podnikateľka čelí spolu s Dušanom K., Marekom K., Marošom M., Petrou M. a Donaldom D. obžalobe v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH.

Podľa prokuratúry podvodným spôsobom cez falošnú dokumentáciu banskobystrickej firmy vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún.

V druhom prípade obžaloby sa píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež prostredníctvom banskobystrickej firmy. Údajne nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500-tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok