Nicholsonová v TA3: Neplatí, že za každou úspešnou ženou musí stáť muž

TASR SITA TA3
17.4.2016 14:20

Postavenie žien v spoločnosti a v politike, rozdiely v mzdovom ohodnotení i kariéra vs. rodina. Aj to boli témy diskusnej relácie TA3 V politike.

Nicholsonová v TA3: Neplatí, že za každou úspešnou ženou musí stáť muž
SITA

Úcta a nie boj

Podpredsedníčka NR SR Lucia Nicholsonová (SaS) a poslankyne Oľga Nachtmannová (Smer-SD), Erika Jurinová (OĽaNO-NOVA), Edita Pfundtner (Most-Híd), Adriana Pčolinská (Sme rodina) boli hostkami v relácii V politike, v ktorej sa zamerali na postavenie žien.

Podľa poslankyne Oľgy Nachtmannovej je Slovensko v tejto oblasti stále pomerne konzervatívnou krajinou. "Rovnosť medzi mužom a ženou nastane vtedy, keď bude medzi nimi úcta a nie boj," vyhlásila.

Podľa Lucie Nicholsonovej u nás stále pretrváva stereotyp, že za každou úspešnou ženou musí stáť muž, čo podľa nej nie je pravda.

Tváriť sa ako muž

Podľa Eriky Jurinovej Slovensko musí v oblasti rovnoprávnosti prejsť ešte kus cesty. "Stále to má ľahšie žena, ktorá sa tvári ako muž," vyhlásila. Edita Pfundtner skonštatovala, že v oblasti rovnosti pohlaví je potrebné zlepšiť vzdelávanie, aby sa odbúrali zažité predsudky. "Podľa prieskumov si 70 percent opýtaných myslí, že do verejného života a politiky patrí viac žien," uviedla.

Podľa Adriany Pčolinskej si Slovensko v rámci zastúpenia žien v politike nemá čo vyčítať. "Je primerané, rozhodujú o tom voliči," dodala.

Političky prezentovali aj rozdielne názory v prípade kvót na žien v politike. Ako nevýhodu označili, že muži sa stretávajú napríklad na golfe či poľovačkách, zatiaľ čo političkám takéto stretávanie sa chýba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok