Po známom ekonómovi Filkovi stále pátrajú, jeho šance sa znižujú

TA3 SITA
29.3.2016 10:40

Pátraciu akciu po nezvestnom ekonómovi ministerstva financií Martinovi Filkovi prerušili, pokračovať budú opäť zajtra. Filko sa spolu s ďalším mužom v pondelok plavil na Dunaji. Ich kajak sa však prevrátil a Filka zrejme strhol prúd. Jeho šance na prežitie sa znižujú.

Kajak sa s nimi prevrátil

Pátracia akcia na Dunaji bude pokračovať na ďalší deň. V teréne boli od rána opäť policajti z poriečneho oddelenia a záchranári. Zatiaľ je to podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej bez úspechu.

V blízkosti bratislavskej Micherovej zátoky mal nezvestného Martina Filka strhnúť prúd po tom, čo sa prevrátil v dvojkajaku ešte s jedným mužom, ktorý sa zachránil. Ako prvá o tom informovala televízia Markíza. Podľa policajných zdrojov Denníka N sa Filko "pravdepodobne utopil".

image2_0a000002-d4ce-dea2.jpg

Exporadca premiérky Radičovej

Kajak sa mal prevrátiť krátko pred 17.00 h v smere od bratislavského Prístavného mosta na Slovnaft. Na mieste zasahovali hasiči s člnovou technikou, potápačská skupina a policajti.

Martin Filko zastáva funkciu hlavného ekonóma Ministerstva financií a riaditeľa Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 – 2010 bol poradcom ministra financií Jána Počiatka, kedy zrealizoval zníženie cien liekov na Slovensku ich porovnávaním so zahraničím. Pôsobil aj ako poradca premiérky Ivety Radičovej.

kazimir05_0a000002-d4cf-6bc4.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok