Vážna dopravná nehoda: pri Bučanoch sa prevrátil autobus

TA3 PHaZZ ČTK
1.7.2017 09:44

O 8.45 hod. boli hasiči vyslaní k dopravnej nehode autobusu na ceste medzi obcami Bučany a Trakovice. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa pri nehode autobus prevrátil na bok, pričom sa v ňom viezlo 52 osôb.

Narazil do svahu

Podľa informácií sa zranilo 25 osôb. Pri udalosti zasahovalo 17 hasičov z Trnavy, Piešťan a Hlohovca s 5 kusov hasičskej techniky.

Podľa prvotných informácií, pri nehode nikto nezomrel, nie sú tam zakliesnené osoby. Zo zranených sú 3 osoby zranené ťažko a asi 15 ľudí má stredné zranenia. Dvoch najviac zranených cestujúcich, muža a ženu, prepravil vrtuľník do Univerzitnej nemocnice Bratislava-Kramáre. Ostatných zranených rozviezli sanitky do nemocníc v Trnave, Galante a v Piešťanoch.

Zájazdoý autobus z Považskej Bystrice sa pohyboval v smere od Piešťan na Trnavu. Pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil pravou prednou časťou do svahu a prevrátil sa na bok. Udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ, aj za prítomnosti znalca z cestnej dopravy. Polícia žiada svedkov, ktorí videli, ako k nehode došlo, aby sa prihlásili na linku 158.

Stav pacientov je stabilizovaný

K nehode bol vyslaný evakuačný autobus a záchranársky vrtuľník. Ako informovala Vrtuľníková záchranná služba, lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti najťažšie zranenú 52-ročnú pacientku, ktorá utrpela poranenie chrbtice, hornej končatiny a brucha. "Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre," informovali leteckí záchranári.

"Následne sa vrátila posádka späť k miestu dopravnej nehody pre 60-ročného muža s poranením hrudníka a hornej končatiny. Aj tento pacient bol pri vedomí. Po ošetrení bol vrtuľníkom transportovaný na centrálny príjem bratislavskej Univerzitnej nemocnice v Ružinove," dodali.

Zranení turisti boli prevezení aj do nemocníc v Piešťanoch, Galante a Trnave. „K nám previezli desať pacientov. Traja z nich boli prepustení do domácej liečby, štyria sú hospitalizovaní na traumatológii a traja na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Stav všetkých pacientov je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa trnavskej nemocnice Aneta Raciková.

Situáciu budeme monitorovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok