Autor inzerátu o zabíjaní utečencov sa nepoučil. Je vo väzbe

TASR
18.3.2016 16:48

Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu v Žiline vyhovela návrhu prokurátora a rozhodla o vzatí do väzby 19-ročného Dávida z okresu Čadca, ktorý v auguste 2015 zverejnil na internete inzerát s ponukou odmeny za postrieľanie migrantov. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

Autor inzerátu o zabíjaní utečencov sa nepoučil. Je vo väzbe
Facebook.com/davideminemkurnava

Obava z úteku

Mladý Kysučan uzavrel 24. februára 2016 na OS v Žiline dohodu o vine a treste. Súd mu vymeral podmienečný trojročný trest odňatia slobody s trojročným probačno-mediačným dohľadom a povinnosťou podrobiť sa programu sociálneho výcviku.

"Dôvodom väzby je obava z pokračovania trestnej činnosti, ako aj obava, že obvinený ujde, alebo sa bude skrývať. Dávid K. sa vzdal práva podať sťažnosť proti rozhodnutiu o jeho vzatí do väzby," uviedol hovorca žilinskej krajskej prokuratúry.

Chvíľku som si zdriemol a sníval sa mi jeden taký sen. Snívalo sa mi ako som prišiel v bielej dodávke ku Bratislavskej...

Posted by Ctihodny Občan on 15. marec 2016

Viacero trestných činov

Podľa Mariána Úkropa z Okresnej prokuratúry v Žiline sa obvinený dopustil viacerých trestných činov.

"Výroby extrémistických materiálov, rozširovania extrémistických materiálov, podnecovania k národnej, rasovej a etnickej nenávisti a za tieto trestné činy bol súdom právoplatne odsúdený. Trest bol uložený v rámci konania o dohode o vine a treste, kde som zohľadnil doterajší život obvineného. To znamená, že nebol doposiaľ súdom odsúdený," povedal po februárovom pojednávaní Úkrop.

Prídu do baru Mihály,Kiska a Šéf Denníka N, ale nie kecam bola to plynová komora :-D #sdkpicture3I9I12

Posted by Ctihodny Občan on 13. marec 2016

Zverejnil inzerát

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová informovala, že podľa zadokumentovaného materiálu mal obvinený mladík 19. augusta 2015 v dopoludňajších hodinách zverejniť na internetovom portáli inzerát, v ktorom ponúkal prácu – postrieľanie migrantov za odmenu.

"K textu inzerátu mal pripojiť farebnú fotografiu účelového zariadenia v Gabčíkove, ako aj farebnú fotografiu početnej skupiny osôb, plaviacej sa na nafukovacom člne," dodala Balogová.

Viete je smutné že na Jozefa Tisa vravia že to bol vrah a fašista a že on má na svedomí tisícky životov, no pritom keby...

Posted by Ctihodny Občan on 13. marec 2016

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok