Sieť vo Ficovej vláde nepodporí ani nádejná poslankyňa Zimenová

TA3 SITA
15.3.2016 12:19

Zuzana Zimenová, ktorá je prvou poslaneckou náhradníčkou Siete, nebude v parlamente podporovať vládu Smeru, SNS, Mosta-Híd a Siete.

Nie je členkou Siete

Zimenová sa poslaneckého mandátu ujme v prípade, že niektorý zo zvolených poslancov Siete nastúpi do exekutívy, vtedy ako prvá náhradníčka automaticky nastúpi do parlamentu. Zimenová by v národnej rade pôsobila ako nezaradená poslankyňa.

Odborníčka na školstvo nie je členkou Siete, v strane viedla pracovnú skupinu pre vzdelávanie. O svojom postoji informovala stranícke orgány Siete. Z pôvodne desaťčlenného poslaneckého klubu Siete by tak novú vládu podporovalo len šesť poslancov.

„Som prvá náhradníčka, ak sa niektorý z poslancov vzdá mandátu alebo pôjde do exekutívy. Informovala som predsedníctvo, že nebudem vedieť podporiť Ficovu vládu. Ale to neznamená, že by som ako nezávislá poslankyňa nepodporila dobré návrhy v prospech školstva, či už prídu zo strany vlády alebo poslancov,“ povedala Zimenová.

Mandátu sa nevzdá

Odborníčka na školstvo sa podľa vlastných slov po voľbách prvýkrát stretla s vedením Siete a poslancami a informovala ich o svojom postoji, na rokovaní predsedníctva sa nezúčastňovala. Poslaneckého mandátu by sa Zimenová nevzdala aj pre podporu ľudí, od ktorých dostala hlasy vo voľbách. 

"Veľmi som to zvažovala, ale myslím si, že by bolo zodpovedné za tie veci, ktoré sme navrhovali a ktoré presadzujem vyše desať rokov, zabojovať z pozície nezávislej poslankyne,“ vysvetlila Zimenová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok