Moskva bude mať ďalšie medzinárodné letisko

TASR
9.2.2016 19:33

Ruské hlavné mesto dostane onedlho štvrté veľké letisko. Letisko Ramenskoje, ktoré sa nachádza 50 km južne od Moskvy, začne prevádzku pravdepodobne už 15. marca. Informuje o tom agentúra DPA.

Moskva bude mať ďalšie medzinárodné letisko
SITA/AP (ilustračný záber)

Dnešné moskovské médiá sa odvolávajú na vyjadrenie jeho riaditeľa Tomasa Vaisvilu, ktorý už v najbližších dňoch očakáva povolenie od vlády.

Letisko má 5,5 km dlhé odletové a pristávacie dráhy, ktoré sú najdlhšie v Európe. Naposledy ich využívali lietadlá ruskej armády. Výstavbu letiska navrhol v roku 2011 prezident Vladimir Putin. Jeho prevádzkovateľ predpokladá, že v prvých rokoch letisko odbaví po 1,9 milióna cestujúcich. Po úplnom dokončení vzdušného prístavu by jeho kapacita mala vzrásť na 12 miliónov cestujúcich ročne.

Moskva má teraz tri veľké medzinárodné letiská - Šeremetevo, ktoré sa nachádza na severozápade od mesta. V roku 2014 odbavilo 31,5 milióna cestujúcich. Vnukovo leží juhozápadne a jeho služby použilo 12,75 milióna osôb. Domodedovo na juhovýchode má najväčšiu kapacitu, vlani vybavilo 33 miliónov cestujúcich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok