Spojené arabské emiráty menia kurz, budú mať aj ministerstvo šťastia

ČTK
9.2.2016 12:33

Neľahká úloha čaká nového člena vlády Spojených arabských emirátov. Má totiž dbať o šťastie obyvateľov deväťmiliónovej krajiny. V rámci prestavby kabinetu, ktorú oznámil premiér šejk Muhammad bin Rašíd Maktúm, vznikne aj pozícia námestníka pre dohľad nad toleranciou, informovala agentúra AP.

Spojené arabské emiráty menia kurz, budú mať aj ministerstvo šťastia
SITA/AP

Vznik postu štátneho ministra pre šťastie je súčasťou plánu na rozsiahlu prestavbu celej vlády Spojených arabských emirátov. Šajch Maktúm, ktorý je predsedom vlády a zároveň vládcom dubajského emirátu, chce okrem zlúčenia niektorých ministerstiev privatizovať väčšinu služieb doteraz poskytovaných výhradne štátom.

Už minulý týždeň šejk Maktúm na twitteri oznámil, že do čela nového ministerstva pre mládež povolá osobu mladšiu ako 25 rokov.

Oznámenie o rekonštrukcii vlády aj chystanej privatizácii prišlo v čase, keď na krajiny Perzského zálivu závislé od vývozu ropy dopadli nízke ceny tejto suroviny na svetových trhoch. Spojené arabské emiráty chcú podľa agentúry Reuters teraz hlavne prilákať zahraničných investorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok