Islamisti navýšia počet útokov vo svete, varuje vojenské spravodajstvo USA

TA3 TASR
9.2.2016 07:02

Teroristická organizácia Islamský štát bude pravdepodobne zvyšovať svoju aktivitu pri podnikaní "nadnárodných útokov". Vyhlásil to riaditeľ americkej Obrannej spravodajskej agentúry Vincent Stewart, ktorého cituje agentúra Reuters..

Šéf DIA dáva svoje varovanie do súvislosti so vznikom nových odnoží IS v Mali, Tunisku, Somálsku, Bangladéši či Indonézii, pričom by ho podľa vlastných slov "neprekvapovalo" ani ďalšie rozšírenie operácií tejto skupiny v Egypte, kde je v súčasnosti aktívna predovšetkým na Sinajskom polostrove.

"Minulý rok zostával Dáiš usadený na irackých a sýrskych bojiskách a globálne sa rozširoval do Líbye, Sinaja, Afganistanu, Nigérie, Alžírska, Saudskej Arábie, Jemenu a na Kaukaz," cituje Reuters vyjadrenie Stewarta v rámci vystúpenia na bezpečnostnej konferencii. Použil pritom arabskú skratku staršieho názvu IS - Islamský štát v Iraku a Levante.

"Dáiš pravdepodobne zvýši tempo a smrtiaci účinok svojich nadnárodných útokov," upozornil šéf americkej vojenskej spravodajskej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok