Lipšic stojí pri Matovičovi, Fica obvinil zo zneužívania moci

TASR
5.2.2016 17:17

Opozičný poslanec Daniel Lipšic ostáva na kandidátke OĽaNO-NOVA aj potom, ako šéfa Obyčajných Igora Matoviča obvinil predseda vlády Robert Fico z daňového podvodu. Matovič obvinenia poprel a podľa Lipšica sa celý prípad odkryl.

Lipšic stojí pri Matovičovi, Fica obvinil zo zneužívania moci
TASR

Lipšic hovorí o zastrašovaní

"Robert Fico zneužíva moc a vracia sa do obdobia mečiarizmu. Aj on nachádzal rôzne dokumenty a povesti na stoloch. Robert Fico sa bojí a ja mu odkazujem, že si nás ani nekúpi, ani nezastraší. Takéto metódy nech skúša na tých, ktorí sú viac ľakavejší," odkázal Lipšic.

Podľa svojich slov o prípade z roku 2008 s Matovičom pred dneškom nehovoril. "Ja mu nerozprávam o svojich právnych kauzách z minulosti a nerozprávame sa ani o jeho podnikateľskej minulosti," uzavrel.

Reakcie opozičných strán

Ku konfliktu medzi Ficom a Matovičom sa vyjadrili aj niektoré opozičné strany. "Bez ohľadu na pravdivosť informácií, ktoré odzneli na premiérovej tlačovej besede, za najväčší problém považujeme, že Robert Fico disponuje materiálmi, ku ktorým sa nemal ako dostať legálnou cestou. Ak sa potvrdí naše podozrenie, že predseda vlády využíva štátny aparát pre vlastné politické ciele, bude to ďalší dôkaz o postupnom rúcaní základov právneho štátu na Slovensku," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Hovorkyňa mimoparlamentnej #Siete Karolína Ducká upozornila, že strana Radoslava Procházku zostáva sústredená na plán fungujúceho štátu a na snahu o výmenu celej politickej generácie, ktorú najviac vystihujú práve neustále osobné útoky a spory.

Šéf mimoparlamentnej SNS Andrej Danko je presvedčený, že je úlohou orgánov činných v trestnom konaní takéto obvinenie vyšetriť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok