V Kábule zasiahli útočníci opásaní trhavinou, k útoku sa hlási Taliban

TA3 ČTK
18.6.2017 10:40

Najmenej päť afganských policajtov bolo zabitých a 15 osôb zranených pri útoku samovražedných atentátnikov na policajné veliteľstvo na východe Afganistanu. Podľa afganského Ministerstva vnútra sa k útoku prihlásilo hnutie Taliban.

V Kábule zasiahli útočníci opásaní trhavinou, k útoku sa hlási Taliban
SITA/AP ilustračné

Podľa hovorcu policajného šéfa provincie Paktíá je medzi zranenými osem policajtov. Jeden z útočníkov sa odpálil vo vnútri areálu, ďalších dvoch útočníkov policajti zastrelili a jeden ešte bojuje. Pôvodné správy hovorili o dvoch zabitých policajtoch a ďalších piatich zranených. Lekári v mestskej nemocnici potom oznámili, že zabitých bolo najmenej päť osôb a zranených 30, vrátane 20 civilistov.

Dejiskom útoku bol policajný areál v meste Gardez, ktoré je správnym strediskom provincie Paktíá. Okolo 06:30 miestneho času odpálil jeden z atentátnikov auto naložené trhavinami v bráne veliteľského komplexu. Štyria ďalší útočníci potom zaútočili na vstupnú bránu.

Podľa iných zdrojov odpálili útočníci dve autá s výbušninami. Jedna z explózií bola taká silná, že sa roztriasli okná vo vzdialenosti až dvoch kilometrov od miesta útoku, povedal hovorca provinčného guvernéra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok