SNS schválila na sneme volebný program

TA3 SITA
28.11.2015 12:47

Slovenská národná strana zverejní kandidačnú listinu do parlamentných volieb v pondelok. Ako povedal na tlačovej besede po XXI. sneme strany jej predseda Andrej Danko, kandidačná listina bude stranícka.

SNS schválila na sneme volebný program
SITA/Jozef Jakubčo

Zbavovanie sa nálepiek

Bude usporiadaná v hierarchii straníckej štruktúry. „Nebudú tam ľudia mimo SNS. Podpredsedovia strany budú na prvých miestach. Za nimi budú krajskí predsedovia,“ povedal. SNS má štyroch podpredsedov. Prvým je bývalý europoslanec Jaroslav Paška. Okrem neho sú podpredsedami Anton Hrnko, Štefan Zelník a Vladimír Chovan.

SNS na sneme schválila aj volebný program, ktorý je podľa Danka ucelený dokument o zmene Slovenska. Danko zdôraznil, že nebolo ľahké SNS dvíhať z popola. „Nie je ľahké ju zbavovať rôznych nálepiek. SNS je však dnes konsolidovanou stranou. Má viac ľudí v komunálnej politike, ako keď bola parlamentnou stranou. Má dnes 6 000 členov,“ zdôraznil. Medzi priority programu patrí ochrana strategických segmentov, či zvýšené investície do kultúry a športu.

Pôjdu so Smerom?

SNS nie je podľa Danka strana jednotlivcov a exhibicionistov. Dokáže však súperiť s akoukoľvek stranou. „Chcem spraviť na Slovensku taký poriadok, aký som mohol spraviť v SNS,“ konštatoval s tým, že národniari neuvažujú, či po voľbách pôjdu so Smerom, či proti Smeru.

„Chcem, aby politici hovorili, či je lepšia 19 percentná daň, alebo že štát potrebuje odborné riadenie,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok