Zatkli šiesteho podozrivého z parížskych atentátov, je obvinený z terorizmu

TA3 SITA
27.11.2015 22:00

Belgická polícia zatkla už šiesteho podozrivého z účasti na parížskych atentátoch a obvinila ho z teroristickej činnosti. Identitu muža zatiaľ nezverejnila, no Francúz alžírskeho pôvodu Salah Abdeslam, ktorý je posledným žijúcim zo skupiny teroristov, je stále na úteku.

Po sérii domových prehliadok

Belgické úrady vzniesli obvinenia z terorizmu voči šiestemu podozrivému v súvislosti s parížskymi útokmi z 13. novembra. K tomuto kroku pristúpili po štvrtkovej sérii domových prehliadok v metropole Brusel a na juhu Belgicka, informovala agentúra Reuters.

Belgická federálna prokuratúra vzniesla obvinenia z účasti na vraždách súvisiacich s terorizmom a na činnosti teroristickej skupiny voči nemenovanému mužovi zadržanému počas zásahu v Bruseli. Dve ďalšie osoby, ktoré zaistili vo štvrtok vo východobelgickom meste Verviers, prepustili na slobodu. Podľa verejnoprávnej televízie RTBF išlo o brata a otca obvineného muža, o ktorom dnes informovala prokuratúra.

Abdeslam je stále na úteku

Belgický súd okrem toho nariadil mesiac trvajúcu vyšetrovaciu väzbu pre dvoch z podozrivých, ktorí boli zadržaní pri predchádzajúcich zásahoch. 

Belgické bezpečnostné sily stále pátrajú po predpokladanom spolupáchateľovi parížskych atentátov Salahovi Abdeslamovi, ktorý je momentálne najhľadanejším mužom Európy. Podľa niektorých správ sa už v Európe nenachádza, ale je na ceste do Sýrie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok