Na bratislavskom Vianočnom bazári sa prezentovala aj delegácia z Azerbajdžanu

TA3 TASR
22.11.2015 16:53

Bratislavská Stará Tržnica opäť začala dýchať vianočnou atmosférou. Na tradičnom Vianočnom bazári sa tento rok zúčastnili zástupcovia až 35-tich krajín sveta. V každom stánku bolo čo vidieť aj čo ochutnať.

O exotické špeciality je záujem

Medzi návštevníkmi tohtoročného charitatívneho Vianočného bazára, ktorý sa koná v bratislavskej Starej tržnici, sú v obľube najmä špeciality z rôznych kútov sveta. Jednotlivé krajiny tu totiž ponúkajú svoje typické jedlá či výrobky. Do 24. ročníka podujatia sa prvýkrát zapojil aj Azerbajdžan.

"Vyzerá to veľmi dobre, ako každý rok, tržnica je plná, ľudia kupujú, je výborná atmosféra," uviedla pre TASR Zora Grohoľová z Medzinárodného klubu žien. Predpokladá, že aj tento ročník podujatia bude úspešný. "Najviac sú v obľube všetky možné špeciality, hlavne tie exotické," priblížila. Okrem jedál môžu záujemcovia nakúpiť aj vianočné darčeky.

Vlani prišli tisíce ľudí

Návštevníci zároveň kúpou výrobkov, vstupenky alebo tombolového lístka prispievajú na dobročinné účely. Vlani sa na akcii vyzbieralo takmer 92.000 eur, ktorými sa podporili mnohé programy zamerané na bezdomovectvo, menšiny, seniorov, ženy a deti v núdzi, zdravotnícky sektor, vzdelanie alebo ľudí so znevýhodnením.

Charitatívny bazár je najväčšia spoločná i spoločenská udalosť medzinárodnej diplomatickej komunity na Slovensku. Podujatie organizuje Medzinárodný klub žien v Bratislave. Vlani Vianočný bazár navštívilo 4200 hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok