Teroristi na Slovensku? Cudzinci sa u nás skrývali v osade a vyrábali drony

TA3
19.11.2015 13:44

Štyroch podozrivých cudzincov zadržali naše bezpečnostné zložky, informoval minister vnútra Robert Kaliňák. Jeden sa mal skrývať v rómskej osade, druhý mal vyrábať drony.

Po parížskych útokoch zaviedlo Slovensko prísny bezpečnostný režim, informoval minister vnútra. Zadržaných bolo podľa neho "do 20 osôb", pričom išlo hlavne o nelegálnych migrantov. "V štyroch prípadoch však išlo o iné okolnosti," upozornil Kaliňák. 

V rómskej osade v Smižanoch našli Alžírčana, ktorý uskutočnil fingovaný sobáš s občiankou Slovenska. Pár sa nasťahoval do osady. Podľa ministra nevedel Alžírčan hodnoverne preukázať svoju totožnosť.

Druhým zo štyroch bol občan Saudskej Arábie, ktorý mal legálny pobyt na Slovensku a snažil sa ho legálne predlžovať. Bezpečnostné zložky v spolupráci s moslimskou komunitou vypozorovali zmeny v jeho správaní. Skúšal vraj vyrábať "lietajúce prostriedky" vrátane dronov. Zadržali ho a zrejme ho vyhostia.

"Ďalšie dve osoby sú zatiaľ nestotožnené," dodal Kaliňák. Zadržali ich pri odchode zo Slovenska a zrejme prišli z Francúzska. Mali pri sebe falošné doklady a veľa peňazí.

Pozrite si ministrovu tlačovú besedu k zadržaniu cudzincov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok