Zeman sa stretol s britskou kráľovnou, priviedol ženu aj dcéru

TA3 TASR
16.6.2017 15:42

Britská kráľovná Alžbeta II. prijala v Buckinghamskom paláci českého prezidenta Miloša Zemana, ktorého sprevádzali manželka Ivana a dcéra Kateřina.

Zeman sa stretol s britskou kráľovnou, priviedol ženu aj dcéru
SITA/AP

Zemanova jednodňová návšteva britskej metropoly mala pokračovať stretnutím s vojnovými veteránmi i s britským ministrom zahraničných vecí Borisom Johnsonom. Hlavnou témou audiencie boli česko-britské bilaterálne vzťahy. Tému však podľa tradície určovala kráľovná. Do Buckinghamského paláca bol český prezident s manželkou Ivanou pozvaný na 12.00 h miestneho času.

britain-czech-republic-43998-c1ea15d516d645579928622394e28385_0a000002-dee0-f66d.jpg

Kráľovná českého prezidenta prijala po tom, ako navštívila obete a záchranárov pomáhajúcich po požiari výškovej budovy Grenfell Tower v západnej časti britskej metropoly. Zeman mal v Londýne vyznamenať československých vojnových veteránov žijúcich v Británii a odovzdať diplom o vymenovaní do generálskej hodnosti ďalšiemu veteránovi Miroslavovi Antonínovi Liškutínovi.

Súčasťou návštevy je aj položenie venca pri pamätníku Bitky o Britániu, v ktorej československí piloti aj pozemný letecký personál zohrali významnú úlohu, a tiež stretnutie s britským ministrom zahraničných vecí Borisom Johnsonom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok