Identifikovali muža, ktorý zabíjal pred materskou školou v Číne

TA3 TASR ČTK
16.6.2017 06:36

Výbuch, ku ktorému došlo pred vchodom do materskej školy v Číne, označila miestna polícia za zločin. Explóziu spôsobila podomácky vyrobená bomba, ktorú odpálil samovražedný útočník.

Útočník trpel nervovou poruchou a pri útoku zomrel. K výbuchu došlo v meste Feng-sien v provincii Ťiang-su na východe krajiny. Výbuch podľa polície nastal o 16.50 h miestneho času, teda v čase, keď si rodičia prichádzali po svoje deti. Doteraz sa špekulovalo, že explóziu spôsobila plynová bomba, ktorá sa používa na varenie.

Steny v byte útočníka boli popísané čínskymi znakmi označujúcimi smrť a nešťastie, povedali vyšetrovatelia. V policajnej správe sa tiež píše, že Sü prestal navštevovať školu, pretože trpel poruchou autonómneho nervového systému.

Čína v posledných rokoch zaznamenala niekoľko incidentov, keď útočníci vnikli do škôl a dobodali tam deti. Páchatelia sa týmto spôsobom zväčša chceli pomstiť za skutočné či domnelé krivdy, ktoré im spôsobila spoločnosť. V krajine platia prísne pravidlá pre vlastníctvo strelných zbraní, preto pri väčšine útokov používajú páchatelia nože alebo podomácky vyrobené výbušniny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok