Oslava nehody kamióna s vodkou trvá už týždeň, vyslaní policajti sa zatiaľ nevrátili

ČTK
24.10.2015 10:32

Nebývalé šťastie postihlo zapadnutú ruskú obec Maloje Perekopnoje, ktorá leží na rieke Volga tisíc kilometrov juhovýchodne od Moskvy. Podľa správ serveru Vesti sa na štátnej ceste pretínajúcej obec prevrátil kamión s nákladom 20.000 fliaš vodky. Oslavy v obci trvajú už týždeň.

Oslava nehody kamióna s vodkou trvá už týždeň, vyslaní policajti sa zatiaľ nevrátili
Ilustračný záber SITA/AP

Väčšina fliaš vraj haváriu prežila, ale privolaní dopravní policajti už v okolí nehody nenašli žiadnu. Obyvatelia obce sa podľa ruského serveru najprv ponáhľali pomôcť vodičovi kamiónu, ten ale z miesta nehody ušiel. Keď ho nenašli, začali „zachraňovať“ náklad.

Podľa starostu obce „miestni aktivisti vodku evakuovali na bezpečné miesto“, pretože auto, ktorému praskla pneumatika, začalo po nehode horieť. Správa o havárii sa rýchlosťou blesku rozšírila do širokého okolia a do malej obce začali prichádzať príbuzní a známi, napísal server Vesti.

Obec Maloje Perekopnoje má 600 obyvateľov, ktorí by s „nasadením života“ boli schopní skonzumovať celý náklad približne do Vianoc, napísal ruský server. Nehodu a zmiznutie fliaš vodky síce začala vyšetrovať polícia, ale vyslaní kriminalisti sa vraj do svojej centrály v neďalekom Saratove napriek urgenciám zatiaľ nevrátili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok