V Česku chytili sýkorovca Rusa, odsúdeného na výnimočný trest

TASR
12.10.2015 11:17

K nečakanému zvratu došlo na hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v kauze Róberta Lališa a spol., známych ako sýkorovci.

Zvrat pred vyhlásením rozsudku

Megaproces mal pokračovať záverečnými rečami a následne vyhlásením rozsudku. Predseda senátu však oznámil, že jedného zo siedmich obžalovaných, Martina Bihariho, prezývaného Rus, zadržala pred pár dňami česká polícia na základe medzinárodného zatykača. Súd konal voči nemu ako ujdenému. Na úteku bol niekoľko rokov. V najbližšom čase súd v Brne rozhodne o jeho vzatí do predbežnej väzby.

"O tejto skutočnosti som sa dozvedel až teraz na pojednávaní," konštatoval súdom ustanovený obhajca Martina Bihariho Jozef Dopirák. "Počkáme si na rozhodnutie ŠTS, ako bude teraz postupovať. Či Martina B. vylúči na samostatné konanie, alebo dnešné pojednávanie odročí a počká, kým sa dostane na Slovensko," dodal obhajca. Podľa neskorších informácií na špecializovanom súde pojednávanie so sýkorovcami odročili.

Dostal 21 rokov

Martin Bihari už dostal právoplatný trest 21 rokov väzenia, ale v inom procese. Pred ŠTS v Banskej Bystrici čelí obžalobe v kauze vrážd z rokov 1998 a 1999 - za účasť na vražde Miloša Piliara a tiež za pomoc pri vražde Dalera Hlavačku a Romana Deáka.

Podobne ako ostatní obžalovaní má na krku aj zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sýkorovci. Zo siedmich obžalovaných je na úteku ešte šéf gangu sýkorovcov Róbert Lališ, známy pod prezývkou Kýbel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok