Šafárik navrhol, aby náklady konferencie TechMatch preverila nezávislá komisia

SITA TA3
10.10.2015 18:38

Obvinenia z predraženia konferencie TechMatch Slovakia 2015, ktorá má podporiť start-up scénu a inovácie, sú nedorozumením a škodia celej start-up scéne na Slovensku. Na brífingu to povedal Branislav Šafárik, generálny riaditeľ Slovak Business Agency , ktorá konferenciu organizuje.

Na otázky neodpovedal

"Urobili sme maximum pre transparentnosť v oblasti obstarávania," zdôraznil. Zároveň verejne navrhol vykonanie kontroly a auditu nákladov na konferenciu, ktorý by podľa neho mala urobiť nezávislá komisia. Médiá, kontrolné orgány i organizácie ako Fairplay a Transparency International vyzval, aby sa do tejto komisie zapojili.

"Nemáme čo skrývať," vyhlásil Šafárik, na otázky novinárov však odmietol odpovedať, pretože sa ponáhľal vítať na letisko prvých hostí konferencie.

Na konferencii vystúpi 60 firiem

Celková dohodnutá čiastka rámcovej zmluvy na konferenciu TechMatch pôvodne dosahovala viac ako 1,4 milióna eur, čo IT odborníci, verejnosť aj politická opozícia považovali za príliš veľa. Šafárik ešte v piatok povedal, že rozpočet konferencie sa už teraz znížil o 300-tisíc eur na 1,1 milióna eur.

Položky rozpočtu sa môžu ešte meniť smerom dole v závislosti od reálne vykonaných služieb. Na podporu start-upov bol v tomto roku ministerstvom hospodárstva vyčlenený celoročný rozpočet na poskytovanie dotácií vo výške 1,5 mil. eur.

Konferencia TechMatch, ktorá sa začne v pondelok 12. októbra v Bratislave a bude trvať do piatku, je podľa riaditeľa SBA unikátnym a prvým podujatím, ktoré prinesie do Bratislavy špičku svetovej start-up scény a inovácií, investorov a mentorov zo Silicon Valley. Podľa pripravenej zmluvy je vybraných 60 firiem, ktoré na konferencii vystúpia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok