Prvý gól sezóny spôsobil Marinčinovi mínusku, Hossa začal s asistenciou

NHL TASR
8.10.2015 08:05

Americký hokejista Max Pacioretty strelil prvý gól novej sezóny NHL. Montreal sa ním dostal do vedenia v najsledovanejšom kanadskom derby súťaže a napokon aj v aréne Toronta vyhral 3:1.

Prvý gól sezóny spôsobil Marinčinovi mínusku, Hossa začal s asistenciou
SITA/AP

Plusový bod aj asistencia

V nasledujúcom druhom dueli obhajcovia Stanleyho pohára z Chicaga odštartovali prehrou s NY Rangers 2:3, no Slovák Marián Hossa si aspoň do individuálnych štatistík pripísal asistenciu i plusový bod. Montreal sa dostal do vedenia na začiatku 4. minúty, keď nevydarené striedanie súpera hostia využili založením kolmej akcie po pravom krídle.

Na druhej strane vtedy naskakoval na ľad aj mladý slovenský obranca Martin Marinčin a korčuľujúc dozadu nijako nemohol ovplyvniť Paciorettyho strelu, ktorá brankára Jonathana Berniera prekvapila a puk mu nešťastne prekĺzol do brány. Mínusový bod za účasť na ľade pri inkasovanom góle bol napokon najvýraznejším štatistickým ukazovateľom Marinčina, do hry dostal na vyše 15 minút.

Babcock odštartoval novú misiu v Maple Leafs

Na striedačke domácich smutne sledoval aj Paciorettyho druhý gól do prázdnej bránky tréner Mike Babcock, ktorý po svojej svetoznámej ére v Detroite odštartoval novú misiu v klube Maple Leafs.

Prvé štyri góly v Chicagu padli v prvej tretine, potom dlho nič a až v 47. minúte za stavu 1:3 znížil na 2:3 Teuvo Teräväinen. Fínovi na gól prihral Hossa, ale vyrovnať sa "čiernym jastrabom" už nepodarilo.

V úvodnej noci sa hrali ešte zápasy Calgary - Vancouver a LA - San Jose, v druhom z nich nastúpil za domácich Marián Gáborík.

Toronto - Montreal 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 21. J. van Riemsdyk (Kadri, Phaneuf) - 4. Pacioretty (Subban), 53. Galchenyuk (A. Markov, Subban), 60. Pacioretty (Subban, B. Flynn)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 15:57 min, -1 bod


Chicago - New York Rangers 2:3 (1:3, 1:0, 0:0)
Góly: 15. Panarin (Kane, N. Hjalmarsson), 27. Teräväinen (MARIÁN HOSSA, Toews) - 2. Lindberg (J.T. Miller, Staalberg), 17. Klein (Yandle, J.T. Miller), 20. Stepan (Hayes, Kreider)
Marián Hossa (Chicago) 17:29 min, 2 strely, +1 bod

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok