Rusi zároveň útočili aj neútočili v Palmýre, sýrska kampaň je plná dezinformácií

ČTK
6.10.2015 21:52

Ruskú vojenskú intervenciu v Sýrii sprevádza séria protichodných informácií, a to aj priamo zo strany Moskvy. Zároveň ale Rusko obvinilo Severoatlantickú alianciu, že sa zapojila do informačnej kampane Západu vedenej proti operácii ruského letectva na podporu režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Rusi zároveň útočili aj neútočili v Palmýre, sýrska kampaň je plná dezinformácií
SITA/AP

Správa sýrskej štátnej televízie

Ruské letectvo v Sýrii bombardovalo pozíce radikálov z Islamského štátu v meste Palmýra v centrálnej časti krajiny a taktiež v severnej provincii Halab, uviedla sýrska štátna televízia s odvolaním na zdroj z armády.

Pri útokoch v starovekej Palmýre, kde islamisti vyhodili do vzduchu 2000 rokov starý Víťazný oblúk z čias rímskej ríše, bolo podľa sýrskych zdrojov zničených 20 obrnených vozidiel, tri sklady zbraní a tri raketové odpaľovacie zariadenia.

Rusko útoky dôrazne popiera

Podľa Sýrskej organizácie pre ľudské práva, ktorá situáciu monitoruje zo zahraničia, zahynulo pri ruskom bombardovaní Palmýry najmenej 15 radikálov. Štyri údery viedli Rusi na mesto Rakka, ktoré je hlavnou baštou Islamského štátu na severovýchode krajiny.

Hovorca ruského ministerstva obrany informácie o útoku na Palmýru dôrazne poprel a označil ich za "lži zahraničnej tlače". "Je to absolútna lož, naše letectvo v Sýrii neútočí na obývané miesta, tým menej potom na lokality s architektonickými pamiatkami," povedal ruským novinárom armádny hovorca Igor Konašenkov, ktorého krajina podporuje režim prezidenta Bašára Asada.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok