Škandál Volkswagenu si odnesú aj zamestnanci, koncern ohlásil výrazné škrty

TA3 TASR
6.10.2015 17:23

Nový šéf nemeckej automobilky Volkswagen Matthias Müller varoval zamestnancov, že sa budú musieť pripraviť na "výrazné škrty". Dôvodom je emisný škandál firmy, ktorý tvrdo zasiahol jej reputáciu aj hodnotu akcií.

Na stretnutí so zamestnancami v centrále spoločnosti vo Wolfsburgu Müller, ktorý koncom septembra nahradil vo funkcii výkonného riaditeľa Martina Winterkorna, uviedol, že všetky investičné plány spoločnosti sa opätovne prehodnotia a súčasný program znižovania nákladov sa ešte urýchli.

"Ak chceme zvládnuť dôsledky súčasnej krízy, budeme musieť pristúpiť k rozsiahlym škrtom," povedal Müller na stretnutí vedenia firmy s viac než 20.000 zamestnancami. "Uvažujeme aj o technických riešeniach problému. Faktom však je, že zatiaľ nevieme, aké budú celkové dôsledky pre biznis a financie," dodal s tým, že čo nie je urgentne potrebné, to sa zruší, prípadne odloží na neskôr.

Bude sa tak musieť upravovať aj program znižovania nákladov a zvyšovania efektívnosti. "Budem úprimný, bezbolestné to nebude," povedal šéf VW.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok