Mohutný požiar hotela v Demänovskej Doline si vyžiadal ľudský život

TA3 SITA TASR
6.10.2015 08:10

Nočný požiar sedempodlažného hotela Junior v Jasnej si vyžiadal ľudský život. Zasahovať museli desiatky hasičov, vyše 130 ľudí museli evakuovať. Niektorí skončili v nemocnici.

Zahynul starší muž

Požiar hotela Junior Jasná v Demänovskej doline v okrese Liptovský Mikuláš už likviduje viac ako 60 hasičov s viac ako 20 kusmi hasičskej techniky. Hasenie požiaru sťažujú skryté ohniská, ktoré musia hasiči vyhľadávať a postupne hasiť, rovnako aj vysoká teplota sálajúca z konštrukcií. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová. Rozsiahly požiar vypukol dnes okolo pol štvrtej ráno.

O život počas požiaru hotela prišiel jeden z ubytovaných hostí, ide o 64-ročného muža zo Žilinského okresu. Celkovo bolo z objektu evakuovaných vyše 130 osôb, pričom dve osoby boli evakuované pomocou výškovej techniky.

V nemocnici aj malé dieťa

Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela na mieste zasahovali štyri posádky záchrannej zdravotnej služby, pričom šesť osôb nadýchaných plynmi horenia transportovali záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. „Všetci boli pri vedomí, išlo o štyroch mužov, jednu ženu a osemmesačné dieťatko. Dvoch ľudí museli ošetriť na mieste," uviedol Chmel.

K požiaru boli vyslaní hasiči z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku a aj hasiči z Ružomberka, Dolného Kubína, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády Hasičského záchranného zboru v Žiline a z Popradu. Pri hasení požiaru zasahovalo dopoludnia takmer štyridsať hasičov a bolo nasadených vyše pätnásť kusov hasičskej techniky, vrátane výškovej techniky. Pre skryté ohniská si však vyžiadali ďalšie sily a prostriedky.

Prišli o všetky veci

Na mieste okrem záchrannej zdravotnej služby zasahovala aj polícia a vyrozumení boli aj elektrikári a plynári. Príčinu vzniku požiaru bude podľa Ondrichovej zisťovať expertízna skupina. Všetky ubytované osoby z hotela sú umiestnené v susednom hoteli, kde budú môcť aj prenocovať. Pre požiar prišli o všetky svoje veci, vrátane dokladov.

K tragickej udalosti sa vyjadrila aj spoločnosť, ktorá je vlastníkom spomínaného hotelového objektu v Demänovskej doline. „Spoločnosť Hotely mládeže Slovakia, a.s., považuje za najtragickejšie vyhasnutie jedného ľudského života. Je nám ľúto vzniknutej situácie. Zatiaľ nemáme presnú informáciu, o koho ide. Žiaľ, v tejto chvíli nemáme ani bližšie informácie o príčinách vzniku požiaru,“ uvádza v stanovisku Karol Klobušický, predseda predstavenstva spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok