Britský minister hromadnou správou vyvracia špekulácie médií

TA3 ČTK
11.6.2017 20:14

Britský minister zahraničia Boris Johnson rozposlal hromadnú textovú správu konzervatívnym poslancom s výzvou na "plnú podporu" premiérky Theresy Mayovej. V britských médiách sa pritom objavili špekulácie, že práve Johnson môže premiérku čoskoro nahradiť.

Britský minister hromadnou správou vyvracia špekulácie médií
SITA/AP

"Ľudia, potrebujeme sa upokojiť a postaviť sa za predsedníčku vlády," napísal minister konzervatívnym zastupiteľom. Dodal, že strana si z volieb musí odniesť ponaučenie, nie však cez médiá.

"Predsedníčka vlády je žena mimoriadnych kvalít a verejnosť nás, úprimne povedané, pozoruje, či sa s disciplínou a odhodlaním postavíme za ňu," napísal Johnson, ktorého správa sa objavila na sociálnej sieti WhatsApp.

Noviny Sunday Times priniesli špekulácie, že päť ministrov Johnsona údajne požiadalo, aby Mayovú nahradil na čele vlády. Už v reakcii na túto správu Johnson podobné plány odmietol s tým, že premiérku ďalej podporuje.

Mayová v reakcii na chabé volebné výsledky vykonala niekoľko zmien na menej významných vládnych postoch a niekoľko ministrov potvrdila vo funkcii. Je medzi nimi ministerka školstva Justine Greening alebo minister obchodu Liam Fox.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok