V Amsterdame narazilo auto do skupiny ľudí, vodiča zadržali

TA3 ČTK TASR
10.6.2017 22:35

Pred hlavnou stanicou v Amsterdame narazil automobil do skupiny ľudí, pričom zranil 8 ľudí. Polícia vodiča zadržala a zobrala na výsluch.

Šiesti zranení boli hospitalizovaní, z toho dvaja sú zranení ťažko. Ďalších ošetrili na mieste. Vodič sa pravdepodobne zľakol policajtov po tom, čo parkoval na mieste so zákazom státia. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na ranné správy holandských médií.

Po tom, čo policajti oslovili nesprávne parkujúceho vodiča a vypýtali si jeho doklady, ten zrazu vyštartoval z miesta a zrazil niekoľkých ľudí na predstaničnom námestí. Následne nabúral do betónového múra pri vstupe do stanice metra.

Auto po incidente prehliadli policajní psovodi. Po približne jeden a pol hodine ho odtiahli a ešte pred polnocou sprístupnili pre verejnosť aj predstaničné námestie. Teroristický motív činu polícia predbežne vylúčila.

Vodiča zatkli a predviedli na výsluch. Podľa denníka De Telegraaf sa mal podrobiť lekárskym vyšetreniam, keďže policajti predpokladali, že mu mohlo prísť nevoľno. Niekoľko autobusových a električkových liniek v dôsledku incidentu odklonili od hlavnej stanice a vstup do nej z námestia uzavreli. Vlakovú dopravu však incident neovplyvnil, keďže stanica ostala prístupná z iných strán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok