Nemeček navrhol Šatana na post generálneho manažéra tímu Európy

TA3 SITA
2.9.2015 12:32

Niekdajší dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan má podľa prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka veľkú šancu stať sa generálnym manažérom tímu Európy pre budúcoročný Svetový pohár.

Nemeček: Mira by všetci radi videli vo funkcii

Prezidentom tohto špeciálneho európskeho výberu sa už stal prezident Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl. "Mira som ako vhodného kandidáta ponúkol kolegom z Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF už dávnejšie - v posledných dňoch ma kontaktovali viceprezident NHL Bill Daly, prezident IIHF René Fassel aj šéf Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl a všetci by Mira radi videli vo funkcii generálneho manažéra tímu Európy pre nadchádzajúci Svetový pohár. Verím, že sa s ním na tom dohodnú. Bola by to dobrá správa a aj pocta pre slovenský hokej," cituje prezidenta SZĽH Igora Nemečka portál HockeySlovakia.sk.

Výber Európy si na SP zmeria sily s tímami Kanady, USA, Ruska, Švédska, Fínska a Česka. Tvoriť ho budú najlepší hokejisti zostávajúcich európskych hokejových krajín. Vo všeobecnosti sa očakáva, že v tíme Európy budú mať zásadnú úlohu práve slovenskí hráči z NHL.

"Toto riešenie sa hľadalo dlho, ale podľa mňa je správne, pretože umožňuje, aby sa na Svetovom pohári stretli skutočne najlepší hokejisti z celého sveta. Európsky tím bude určite veľmi silný a úlohu poskladať ho budú mať práve jeho prezident Franz Reindl a jeho generálny manažér. Verím, že to bude Miro Šatan," dodal Igor Nemeček pre web SZĽH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok